VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
MALMÖ
SV

Custom-made Saddle

Jag heter Felix Nilsson och jag är färdigexaminerad inom produktutveckling och ingenjörsvetenskap från Malmö universitet. För närvarande arbetar jag som mekanisk konstruktör på Kightec.

Tänk dig en värld där varje ryttare, oavsett budget, kan ha en specialtillverkad och perfekt anpassad sadel till sin häst. Det är visionen som driver mitt uppdrag att revolutionera ridsportindustrin. Genom att använda avancerade ingenjörstekniker, inklusive 3D-skanning, är jag engagerad i att skapa hållbara och prisvärda sadlar som prioriterar hästarnas och ryttarnas välmående och komfort. Mitt mål är att bryta ner hinder och göra specialanpassade sadlar tillgängliga för alla, och ge varje ryttare möjligheten att uppleva glädjen och harmonin som kommer med en perfekt anpassad ridtur. Tillsammans kan vi skapa ett mer inkluderande och givande ridsportssamhälle.

Hur kom du på din idé?
Min idé föddes ur min djupa passion för hästar och min önskan att lösa problemet med dåligt passande sadlar. Genom omfattande forskning och samtal med branschexperter insåg jag behovet av ett mer innovativt och hållbart tillvägagångssätt för sadeltillverkning.

Vilka var de första stegen du tog när du började arbeta med din idé?
De första stegen för att utveckla min idé innefattade att undersöka utmaningarna med sadelanpassning, prata med sadelmakare och ryttare samt besöka stall för att observera anpassningsprocessen. Dessutom utforskade jag potentialen i 3D-skanningsteknik och hållbara material, och började skapa prototyper och testa för att validera konceptet.

Vilka är dina tips för att komma igång?
-Ta det första steget: Vänta inte på det perfekta ögonblicket eller att allt ska vara på plats. Börja med det du har och där du är. Det viktigaste är att agera och komma igång.
-Dela upp det: Bryt ned din stora dröm i mindre, hanterbara uppgifter. Det gör resan mindre överväldigande och gör det möjligt för dig att göra framsteg stegvis.
-Genomför noggrann forskning för att förstå marknaden, kundbehov och potentiella utmaningar.
-Sök feedback och insikter från branschexperter för att få värdefulla perspektiv.
-Bygg upp ett starkt nätverk och samarbeta med experter inom relevanta områden.
-Säkra finansiering och resurser för att stödja din utvecklingsprocess.

Vilka är dina nästa steg?
Våra nästa steg innebär att skapa en fungerande prototyp av sadeln och genomföra rigorösa tester inom olika discipliner för att samla data om dess effektivitet. Vi kommer också att fokusera på att förbättra designen baserat på tester av långsiktig hållbarhet och kundfeedback. Dessutom kommer vi att utforska partnerskap och finansieringsmöjligheter för att ytterligare påskynda vår framsteg.

Hur kan människor kontakta dig?
För mer information eller för att komma i kontakt kan du nå mig var som helst. Vi är öppna för samarbeten, feedback och möjligheter att göra en positiv påverkan inom ridsportindustrin. Felix.kurrahide@gmail.com https://www.behance.net/felix_nilsson

Följ Felix resan på LinkedIn här.

Relaterade historier

Se alla historier

Our Special Universe

Om ZakariaeIdénZakariaes nästa steg Hej! Jag heter Zakariae och studerar svenska språket...

Läs mer

Africa takes the world

Om AnitaOm Idén Hej alla! Jag heter Anita och jag studerar Master...

Läs mer

With Plastic

Om AnneVad är idén?Annes nästa steg Hej, jag är Anne! Jag studerar...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!