VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
MALMÖ
SV

Conscious Sweater

Jag heter Veronika Kral och studerar Masterprogrammet i Leadership for Sustainability

Vad är din idé?
Jag har skapat Conscious Sweater MAP, en gratis online-plattform som hjälper dig att hitta medvetna modealternativ oavsett var du befinner dig.

Hur kom du på din idé?
Tillbaka år 2016, när jag bodde i hektiska London, stötte jag på en liknande karta för ett annat ändamål. Inspirerad av det ville jag starta min egen karta för att dela platser att köpa medveten mode som jag upptäckt i London och under mina resor runt Europa.

Vilka var de första stegen du tog när du började arbeta med din idé?
Tidigt 2020 anslöt jag mig till en grupp talangfulla människor som var villiga att samarbeta med mig på kartan. Vid den tiden kände jag att det var viktigt att min karta skulle se annorlunda ut än en vanlig Google-karta. Vi utvecklade Conscious Sweater MAP:s varumärkesidentitet, logotyp, en kartprototyp, började med sociala medier osv.

Vilka tips har du för att komma igång?
– Dela din idé med människor runt dig. Ingen kommer att stjäla den. Vissa av dem kommer faktiskt oväntat att hjälpa dig.
– Börja smått, lär dig stort. Jag var en perfektionist och det visade sig inte vara till hjälp när jag startade ett projekt.
– Definiera en affärsmodell tidigt. Få hjälp med det om du inte vet hur du ska gå tillväga. Jag gjorde inte det och mitt projekt höll på att dö eftersom det slutade vara hållbart. Jag brände bokstavligen alla mina tillgängliga resurser. Som min lärare i kursen Socialt Entreprenörskap sa: stora resurser-stor inverkan, små resurser-liten inverkan.

Vilka är dina nästa steg?

Jag kommer att arbeta med Conscious Sweater MAP under sommaren, tack vare Leapfrogs. Mina huvudsakliga mål är att definiera en affärsmodell för att göra det till ett hållbart projekt på lång sikt och att ta reda på hur jag kan locka fler användare till min karta.

Hur kan människor kontakta dig?
Mejla mig bara! kralveroni@gmail.com

Kolla in på conscious sweater map här

Relaterade historier

Se alla historier

ClimateSpace

Om AnnaVad är idén?Annas tips och nästa steg Hej! Mitt namn är...

Läs mer

Vintagesson

Om VladVad är idén?Vlads tips och nästa steg Jag heter Vlad Tarmure...

Läs mer

Cohabit

Vem är teamet?Om CohabitCohabits Tips Hej, vi är Cohabit! Maximilian Pangerl, Jed...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!