VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
MALMÖ
SV

Cohabit

Hej, vi är Cohabit! Maximilian Pangerl, Jed Manguera och Vaishnavi Srinivasan studerade magisterprogrammet i Ledarskap för hållbarhet, aug 2021 – maj 2022.

Vad är er idé?
Cohabit hyr ut begagnade möbler för att göra hållbar konsumtion tillgänglig, prisvärd och bekväm för alla. Det riktar sig särskilt till internationella studenter som behöver möblera ett hem på distans under en kortare period, som 6 till 12 månader.

Hur kom ni på er idé?
Personliga erfarenheter som internationella studenter och utmaningarna med att flytta in i en omöblerad lägenhet var utgångspunkten. Affärsidén utvecklades som en del av en skoluppgift i kursen Social Innovation and Social Entrepreneurship.

Vilka var de första stegen ni tog när ni började arbeta med er idé?
Med vägledning och coachning från Drivhuset skickades idén in för Leapfrogs-stipendiet och blev antagen. Som förberedelse inför pilotprojektet deltog Cohabit-teamet i Level-up, ett för-inkubatorprogram som genomfördes av Drivhuset och hjälpte till att utveckla affärsmodellen.

Vilka tips har ni för att komma igång?
Startups står inför flera kända och okända utmaningar när de bygger upp sin verksamhet. Med rätt vägledning kan startups övervinna de kända hinder och hantera de nya utan att upprepa misstag som andra redan gjort.

Vad är era nästa steg?
Efter pilotprojektet 2022 validerade vi behovet av att hyra ut begagnade möbler. I augusti 2023 är Cohabit ett registrerat företag som erbjuder sina tjänster i Malmö och Lund. Studenter erbjuds prisvänliga paket med nödvändiga möbler som är kvalitetssäkrade, levererade till lägenheterna och hämtade vid slutet av hyresperioden.

Hur kan man kontakta er?
Du kan besöka vår webbplats på www.cohabit.se och följa oss på Instagram, Facebook och LinkedIn. Du är välkommen att skriva till oss på hello@cohabit.se.

Kolla in Cohabits webbplats och kanske hittar du några begagnade möbler själv här!

Relaterade historier

Se alla historier

Our Special Universe

Om ZakariaeIdénZakariaes nästa steg Hej! Jag heter Zakariae och studerar svenska språket...

Läs mer

Africa takes the world

Om AnitaOm Idén Hej alla! Jag heter Anita och jag studerar Master...

Läs mer

With Plastic

Om AnneVad är idén?Annes nästa steg Hej, jag är Anne! Jag studerar...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!